Kontakt
Kontakt

Täname, teie kiri on edastatud!

Kirjuta meile oma juuste ja peanaha olukorrast või broneeri endale aeg meelepärasele uuringule, juukseravi- või juuksuriteenusele

Nimi


E-mail


Telefon


Kiri/mure/soovitud teenus, aeg


SAADA KIRI

"Kuidas taimselt juukseid värvida" blogijalt Paljas Porgand



Artikkel tuntud blogijalt www.paljasporgand.ee

Juuksed on minu trademark. Nende järgi tuntakse mind kõige kiiremini ära… Vähemalt oli see nii seni, kuni mul veel punane balayage soeng oli ehk siis alt kärtspunased ja pealtpoolt selline sujuv üleminek pruunikaspunaseks. See oli veel aeg, mil mul olid juuksepikendused. Kandsin neid pea 2 aastat ja võin õnneks öelda, et need ei rikkunud mu oma juust mitte vähimalgi määral. Vastupidi, mu juuksekasv pole olnud kunagi kiirem, karv läikivam ja tugevam ning peanahk toidetum. Seega, kui te oskate korrektselt oma juuste eest hoolt kanda õigete vahenditega ning toetada juuksekasvu tervisliku toitumisega, siis ei riku neid ei pikendused ega ka värvimine!

Paljudele aga pole lõvilakka looduse poolt antud ning nende juuksed on eriti tundlikud kõiksugustele värvainetele, kemikaalidele ning töötlusele. Sel puhul hoidutakse juustevärvimisest kauge kaarega, kuigi soov lisada oma välimusele vürtsi võib suur olla. Mõne hoidub värvimisest aga eetilistel põhjustel. Olgu selleks veganlus või keskkonnasäästlik uskumus. Muidugi sooviksime kõik anda oma panuse jätkusuutlikumale tarbimisele, kuid enamus inimesi siiski juukseid seetõttu värvimata ei jäta. Siinkohal on mul teiega aga midagi põnevusttekitavat jagada – mida ütlete selle peale, et ülaloleval pildil säravad mu juuksed nii just täistaimse vegan 100% loodusliku öko mahe bio jms juuksevärviga värvimisele!? Kuidas see võimalik on? Loe aga edasi!

MIDA JUUKSEJUUR SULLE ÜTLEB?

Käisin mõni aeg tagasi Juusteakadeemias, kus mulle tehti esmalt juuksejuureuuring, et üles leida juuste hulka ja kvaliteeti mõjutavad, juuste väljalangemist ja murdumist põhjustavad tegurid. Nii nagu vereanalüüsid annavad informatsiooni kehas toimuva kohta, aitavad juuksejuured tuvastada juuste kasvu mõjutavad ja juuste väljalangemist põhjustavad tegurid, mida vereanalüüsid, sh teised teadaolevad meetodid ei näita. Nii saab uuringu tulemusel leida viisi, kuidas maksimaalselt aktiveerida juuste kasvu ning minimaliseerida nende väljalangemist.

Juuksejuure uuring viiakse läbi karva visuaalse analüüsina. Lisaks palutakse vastata erinevatele juuksehoolduse, toitumise ja elustiiliga seonduvatele küsimustele. Uuringu tulemused sain teada koheselt. Minu juuksed on igati terved, tugevad, pigmenteerunud ning elujõulised. Mõnest karvanääpsust kasvab lausa 2 karva, mis ongi mulle nii paksud juuksed andnud. Mina ütleks, et elutervete juuste saladus on aktiivne eluviis, toitaineterikas toidulaud, naturaalsed juuksehooldusvahendid, vähene kuumtöötlemine, toidulisandid ning piisava vee tarbimine.

Enne ja pärast sügavpuhastust+värvimist

Ainus asi, mida uuringus esile toodi, oli juuksejuure ümber settinud juuksehooldusvahendite jäägid. Karjub nagu sügavpuhastuse järele! Ja seda me tegimegi. Juusteakadeemias kohapeal saab teha kohe kõiki vajaminevaid protseduure alates juuksehooldusest lõpetades värvimise ja lõikusega. Otsustasime mu juukseid sügavpuhastada, maskiga hooldada ning tuhmunud juuksevärvi ja väljakasvanud juuri elavdada.

Enne hooldust

KEEDETUD VETIKATEST JUUKSEMASK

Ma ei suuda uskuda, et seal kohapeal keedeti valmis 20 minutit enne mu hooldusaega vetikatest juuksemask. See peaks olema eriti mineraaliderikas ning sügavhooldav. Esmalt pesti mul juuksed puhtaks loodusliku sügavpuhastava šampooniga, mille järel kanti juustesse pehme, lögane ja vetikane mask.

Vetikate kasutamine tervema ja kaunima naha saamiseks on populaarne Hiina meditsiinis, sest vetikates sisalduvad mineraalained (seleen, jood, kaalium, kaltsium ja aminohapped) on vajalikud toitained nii nahale kui ka juustele ning aitavad puhastada juukseid raskmetallidest. Kuna vetikamaski eeliseks on võime puhastada juukseid ja peanahka sügavuti, sh ka vanadest juuksevärvi jääkidest, siis ongi vetikamask parim just enne juuste värvimist. Minu juuksepesuvesi oli pärast 20-minutilist maskitamist küll täitsa punane!

TAIMNE 100% LOODUSLIK RADICO JUUKSEVÄRV

Esmalt teeme selgeks mis asi on üldse taimne öko juuksevärv? Radico ökojuuksevärv on 100% looduslik, sisaldamata ühtegi kemikaali või mis tahes lisandeid, koosnedes vaid taimedest. See on täiesti ohutu ja suisa tervislik toode, mis toodetakse ainult sertifitseeritud ökoloogilisi taimi kasutades. Radico juuksevärv on saadaval 23 loodulikus toonis. Paljud  arvavad, et taimne juuksevärv on sama mis henna, kuid tegu ei ole lihtsalt hennaga, vaid mitme erineva ökotaime seguga; henna on vaid üks taimedest.

Ökojuuksevärvi peamised omadused:

  • ei sisalda kahjulikke sünteetilisi kemikaale,
  • katab hallid juuksed loomulikumaks väljanägemiseks,
  • täielikult ohutu ja tervislik,
  • kaitseb ja toidab juukseid ning taastab nende sära ja läike

 

Pärast sügavpuhastust värvitigi mu juukseid esmakordselt taimse juuksevärviga Radicolt. Ma ei suutnud uskuda, et mina polnud seni kuulnudki ökojuuksuritest ja taimsetest juuksevärvidest… mis kivi all ma elanud olen? Aga parem hilja kui mitte kunagi. Juukse juurtele pandi Radico mahagon tooni, ülejäänud juustele Radico burgundy tooni ja lisati veel hibiskuse pulbrit, et saada juurde punakamat, külmemat efekti. Kui värv peas, masseeriti juukseid nii, et toonid omavahel kergelt seguneksid.

Pesuks kasutati spetsiaalset taimedega värvitud juustele mõeldud šampooni, mis sisaldab erinevaid ürte ja ravimtaimi. Loputuseks ja palsami asemel kasutati õunaäädika kasemahla ja nõgesega vedelikku, mis on mõeldud spetsiaslselt taimedega värvitud juustele. Selle loputuse eesmärk oli eemaldada üleliigne värv peanahalt, sulgeda juukse soomuskiht ja kinnitada värvitoon. Taimne juuksevärv süveneb 3-5 päeva jooksul, mil on lõpptulemus täielikult näha. Juuksevärv püsib peal u 30 päeva, olenevalt juuksetüübist ja juuksehooldusviisist.

Päris huvitav oli kuulda, et paljud kliendid lasevad enda juukseid ökojuuksuril salongis värvida ning siis lähevad sealt rätik peas koju. Hoiavad värvi paar tundi peas (toimeaeg on taimse värvi puhul pikem) ning pesevad siis maha. Põhimõtteliselt oleks see variant ka mulle ideaalselt sobinud, sest elan salongist 10 minuti jalutuskäigu kaugusel. Küll aga olin ma juba oma telefonid (jah, ma kasutan kahte, haha) ja läpaka kaasa võtnud ning sain seal mugavalt tööd teha.

 

 Radico Colour Me Organic on orgaaniline, kemikaalidevaba juuksevärv. See on segu juukseid värvivatest ja hooldavatest ayurveda taimedest. Radico on esimene sertifitseeritud orgaaniline juuksevärv, mis katab hallid juuksed efektiivselt ja korralikult vaid ühe sammuga. Juuksevärv jätab juuksed kohevaks, läikivaks ja naturaalselt terveks. Saadaval lausa 23 looduslikku värvitooni. Pakend sisaldab kõike koduseks värvimiseks vajalikku, lisada tuleb ainult vesi.

Radico Colour Me Organic kodune juuksevärv:

  • katab hallid juuksed efektiivselt ja vaid ühe korraga;
  • püsib peal kuni 4 nädalat (olenevalt juuste tervisest);
  • tasakaalustab ja toidab juuksetüve;
  • aitab ära hoida juuste katkemist;
  • jätab juuksed kohevaks, läikivaks ja terveks;
  • on täiesti ohutu.

 

Paar päeva pärast värvimist oli selline tunne nagu magaks heinaküünis, mõnus taimne lõhn rahustamas meeli. Paari päeva möödudes intensiivistus juuksevärv tõepoolest. Ma imestan, et juuksed kumavad teatud valguses sellist tõeliselt taimset värvi – mõneti pruunikat-rohekat värvi. Kokkuvõttes jäin väga rahule kogu protseduuriga ning mu juuksed särasid imeilusalt! Minge visake peale kohapeal tehtud InstaStorydele (Highlights: Vegan hair), et näha kogu protsessi ning lõpptulemusest tehtud videot, kus mu juuksed säravad lihtsalt elu eest!

Pärast



SOOVIN REGISTREERIDA VASTUVÕTULE