Kontakt
Kontakt

Täname, teie kiri on edastatud!

Kirjuta meile oma juuste ja peanaha olukorrast või broneeri endale aeg meelepärasele uuringule, juukseravi- või juuksuriteenusele

Nimi


E-mail


Telefon


Kiri/mure/soovitud teenus, aeg


SAADA KIRI

Tervist kahjustavad koostisosad kosmeetika- ja juuksehooldustoodetes



Milline on kosmeetika- ja juuksehooldustoodete pikaajaline mõju?

Pikka aega uuriti kosmeetika- ja juuksehooldustoodete mõju eelkõige  vaatenurgast, kas toote kasutamine ärritab või ei ärrita nahka pärast toote nahale kandmist. Nüüd pööratakse järjest enam tähelepanu toodete pikemaajalisele mõjule ja võimalikele naha reaktsioonidele, mis väljenduvad hiljem. Professor Jorma Toppari, kes on olnud aastaid füsioloogia professor Soome Turu Ülikoolis ja Kopenhaagenis asuva Euroopa Ühenduse kosmeetikatoodete osakonna juht tegeles sellega, et välja selgitada, millised koostisained on kahjulikud inimese tervisele pikemaajalisel kasutamisel.

Juba aastaid tagasi tegi professor Toppari avalduse, milles soovitas last ootavatel emadel mitte kasutada kosmeetikatooteid ja juuksevärve, kuna need sisaldavad enamasti loote tervisele kahjulikke ühendeid. Nimelt inimkeha esimesed rakud, mis tekivad on tüvirakud. Tüvirakkude ülesanne on luua läbi pooldumise uusi rakke. Tüvirakkudest saavad alguse inimese närvirakud, luud, nahk ja juuksed. Kui ajavahemikus, millal tüvirakud moodustuvad kasutab lapseootel ema kosmeetikatooteid, mis sisaldavad kahjulikke ühendeid, siis imenduvad need lapse tüvirakkudesse ja kahjustavad sh lapse tüvirakkude geneetilist koodi. Kui tüviraku geneetiline kodeering muutub, võib see hiljem väljenduda erinevate haigustena või ülitundlikkusreaktsioonide, allergiatena.

See mida kanname nahale, imendub läbi meie kõikide rakkude. Igal rakul on oma ainevahetus, energiatootmine ja nn puhastussüsteem. Meie rakkude ja naha tervis sõltub sellest, mis rakkudesse jõuab, kuidas rakud puhastuvad. Kui keegi kahtleb ainete imendumises läbi naha, siis mõelge, kuidas toimivad sel juhul valuvaigistavad plaastrid, östrogeeni sisaldavad plaastrid rasestumise vältimiseks, nikotiini sisaldavad plaastrid, valuvaigistavad geelid? Kõigi nende toimeained imenduvad läbi naha ning jõuavad meie rakkudesse andes soovitud toime. Täpselt samamoodi toimub see ka kosmeetika – ja juuksehooldustoodete, sh juuksevärvidega.

Kui rakkudesse on imendunud kahjulikud ained, siis siit saavad sageli alguse erinevad naha- ja juukseprobleemid: atoopiline dermatiit, ekseemid, kuperoosa, allergiad, juuste väljalangemine.

Peanaha ja juuste puhul on kõik samamoodi: kõik koostisained, mida sisaldavad šampoonid, palsamid, juukselakid, juuksevärvid, imenduvad läbi peanaha. Eriti tõsine on probleem juuksurite tervisega, kuna nemad puutuvad igapäevaselt kokku toodetega, mis pikemal kasutamisel aktiveerivad allergiaid, allergilisi reaktsioone. Juuksurid hingavad oma töö tegemisel kahjulikke aineid ka sisse (keemilise loki vedelik, juuksevärvid). Juuksurite ja kosmeetikute terviseprobleemid allergiate näol on järjest kasvav probleem ka Eestis.

Mida meie nahk, naharakud vajavad? Nahk vajab energiat, mida saab kasulikest rasvhapetest, vitamiinidest, mineraalainetest.

Kogu raku eluks vajalik tuleb sellest, mida me sööme, joome või nahale kanname.

Allpool on välja toodud professor Toppari poolt uuritud nn kahjulike ainete nimekiri (osaliselt) ehk koostisained, mida kosmeetika- ja juuksehooldustoodetes vältida, kui esineb näiteks naha- ja juuste probleeme.

Alumiinium, kasutusel deodorantides. See on metall, mis koguneb kehasse. Alumiiniumit leitakse suures koguses kesknärvisüsteemist ja ajust. Sellel on otsene seos mäluga seonduvate haigustega nagu Alzheimeri tõbi ning teised seda tüüpi haigused. Selles osas on kõik teadlased samal arvamusel. Pikka aega on meile ka meedias räägitud, et pole hea kasutada köögis alumiiniumist potte, panne ja nõusid, kuid kosmeetikatoodetes on alumiinium siiski endiselt lubatud.

Sulfaadid, neid leidub šampoonides, pesuainetes, duššigeelides, seepides, hambapastades jne. Kui vaadata pakenditelt koostisainete sisaldusi, siis kõige põhilisemaks (pesu)aineks on (SLS) Sodium Laureth Sulfate või (SLES) Sodium Lauryl Sulfate. SLS-i ja SLES-i on kasutatud algselt autode, masinate, põrandate pesuks nüüd aga inimeste nahahoolduseks. Mõlemad pesuained on väga tõhusad rasvade eemaldajad. Probleem seisneb selles, et need pesuained sagedasel kasutamisel häirivad naha loomulikku kaitsekihti. Kui SLS-i või SLES-i on toote koostises juba 0,5%, siis võib olla see nahale ärritav. Šampoonides on SLS-i või SLES-i enamasti lausa 40%. Siit saavad alguse erinevad nahaprobleemid ja ka juuste väljalangemine.

Lõhnained, kõige enam allergiaid tekitavad koostisosad kosmeetika- ja juuksehooldustoodetes. Mõjutavad meie kesknärvisüsteemi ja kilpnäärme tegevust. Kahjulikud koostisosad, mida kasutatakse lõhnastamiseks on: perfume, parfum, fragrance.

Kahjulikud abiained, Dimethicone ehk silikoon on sarnane aine, mida kasutatakse niiskuse tõkestamiseks köögis näiteks kahhelplaatide vahel, et see juhiks vett eemale. Kui me lisame seda ainet kreemi või juukse palsami sisse ja sealt edasi kehale, juustele, siis see silendab kas nahka või juukse välist soomuskihti tasandades kõik ebatasasused. See moodustab nahale ja juustele just sellise kihi, mis eraldab naha, juukse väliskeskkonnast, nii et nahk, juuksed ei saa keskkonnast niiskust, hapniku. Juuksehooldustoodetes kasutatakse silikooni kammitavuse parandamiseks, kuna see silendab juukseid ja aitab eraldada juuksed üksteisest. Silikooni ühendeid on erinevaid, sarnase mõjuga on näiteks PEG ühendid

SäilitusainedparabeenidParabeenide kahjulikkus seisneb selles, et nende kehasse jõudmisel peab keha neid hormoonideks (peamiselt naissuguhormoonideks). Naissuguhormoonide rohkus mõjutab tugevalt meeste libiidot ja viljakust. Parabeene leitakse sageli erinevates vähkkasvajates – munasarjavähis, rinnavähis, eesnäärmevähis, jne. Professor Toppari on seisukohal, et meeste spermarakkude kvaliteet, määr ja aktiivsus on vähenenud just parabeenide kasutamise tulemusena. Parabeene kasutavad paljud inimesed igapäevaselt.

Kindlasti leiate sageli tootedest veel sellist ainet nagu EDTA. EDTA ülesanne on teha toode hästi kasutatavaks ehk naha peale määritavaks. See on aine, mis sattudes väikse tilgana maapinnale tapab kõik bakterid. Kas siis inimesele ei ole see ohtlik? See on jällegi aine, mis ei hävine meil kehas ega ka looduses. Mitmed arstid on liigitanud seda teratoogeenseks ehk väärarenguid tekitavaks aineks, kuid kosmeetikatoodetes on seda lubatud kasutada.

Võtame näiteks ühe nn tavalise šampooni koostise:

Koostises on alati koostisosad kirjas protsentuaalselt kõige suuremast kogusest väikseima koguse suunas. See ei tähenda seda, et kui koguseliselt on vähem, siis mõju oleks väiksem.

Niisutav šampoon

Koostisosad: aqua, sodium laureth sulfate, glycerin, PEG-200 hydrogenated glyceryl palmitate, decyl glucoside, cocamidopropyl hydroxysultaine, glycol stearate, cocamide mea, laureth-10, panthenol, PEG-7glyceryl cocoate, disodium EDTA, polyquaternium-11, PEG-8, tocopherol, ascorbyl palmitate, ascorbic acid,propylene glycol, parfum, 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane.

Oluline on teada, et tänapäeva naine kasutab/puutub kokku keskelt läbi 250 erineva keemilise ühendiga päevas. Kui te teate, et juba ainuüksi juuksehooldustoodete muutmisega on võimalik teil vähendada kokkupuudet paarikümne kahjuliku ühendiga, toetades seeläbi juuste kasvu, peanaha korda saamist, siis kas te kasutaksite neid edasi?

Lahendus

Kui nahk on kurnatud, esineb juuste väljalangemist ja peanaha probleeme, siis on oluline anda nahale kiiresti vajalikke toitaineid ning viia läbi puhastusprotseduurid peanahale, juuksekanalitele (Detox protseduurid). 

Kasutage edaspidi tooteid, mis ei sisalda eelpool toodud kahjulikke aineid, isegi kui nende toodete hind on kallim võrreldes kahjulikke aineid sisaldavate toodetega. 

Oma tervise huvides on teil õigus nõuda juuksuritelt, kosmeetikutelt, massööridelt, et nad kasutaksid teie teenindamiseks kahjulike ainete vabasid kosmeetika- ja juuksehooldustooteid.

Juuste Akadeemia salongis on kasutusel ja müügil puhtad, kontrollitud, kahjulikest ainetest vabad kosmeetika- ja juuksehooldustoodete sarjad (sh nii juuksuritele kui kosmeetikutele) Juuste Akadeemia, BTB13 ja EkoPharma sarja tooted.


BTB13 tootesari on maailmas ainulaadne, kuna sarja ülesanne on aktiveerida passiivseks jäänud naha- ja juukse tüvirakke.

BTB13 Hair Growth sari on sobilik kõikidele nahatüüpidele. BTB13 Hair Growth šampoon ja juukseseerum puhastavad rakke, aitavad kaasa tervemate ja tugevamate naha- ja juukserakkude moodustumisele, vähendades lisaks põletikulisi protsesse. 



SOOVIN REGISTREERIDA VASTUVÕTULE