Kontakt
Kontakt

Täname, teie kiri on edastatud!

Kirjuta meile oma juuste ja peanaha olukorrast või broneeri endale aeg meelepärasele uuringule, juukseravi- või juuksuriteenusele

Nimi


E-mail


Telefon


Kiri/mure/soovitud teenus, aeg


SAADA KIRI

Meedias



Artiklid:

 

Artikkel "Mis mu juustel viga on?

Netiemme.ee artikkel Juuste Akadeemia aitab

Hoolitsetud juuksed

Juuste ideaalne tervis - see on võimalik

Juuste- ja peanaha­probleemid meestel

Noore naise KOGEMUS: mu juuksed langesid välja ning ma ei julgenud pool aastat end sõpradelegi näidata

Naistekale räägib oma loo Kristi, kes kannatas rohkem kui pool aastat häbi ja piinlikustunnet, mis oli põhjustatud salapärasest juuste väljalangemisest. Kuidas Kristi oma kaunid kiharad lõpuks tagasi sai ning mida ta selleks oma eluviisis muutma pidi?

Minu juuste väljalangemine algas juulis 2012, kui märkasin patsi tehes umbes 2cm diameetriga ilma juusteta laiku peas vasaku külje peal. Arvasin alguses, et see on juuste värvimisest (blondeerimisest), mida olin hiljuti just teinud ja ei läinud väga paanikasse, sest olin kindel, et juuksed kasvavad kohe tagasi. Kui umbes kuu oli möödas, ei näinud ma mingeid tulemusi, pigem oli laik läinud suuremaks. Augusti lõpu poole sattusin juba väiksesse paanikasse, sest laik oli läinud veel suuremaks.

Kõik kellele seda laiku peas näitasin, olid suures imestuses ja kellelgi polnud aimugi miks selline asi võis juhtuda. Olin juba suuremas mures ja hakkasin uurima internetist juuste väljalangemise kohta. Leidsin, et on mitmeid erinevaid nn haigusi. Minu loole kõige sarnasem oli alopeetsia. Siiski ei saanud ma midagi kindlamat teada, et millest mul see võiks olla põhjustatud või mida täpselt teha.

Mida ütles nahaarst?

Seepeale otsustasin, et panen endale nahaarsti juurde aja kinni, sain numbri septembri alguseks.  Selleks ajaks oli laik juba väga palju suurenenud ja ka juurde tekkinud teine laik pea paremal küljel. Õnneks olid mul pikad juuksed ja need katsid laigud ära ja pealtnäha polnud midagi aru saada. Siiski hakkasin juba ennast üsna ebamugavalt tundma, kartes, et keegi märkab neid.

Sattusin nahaarsti juurde, kes ütles mulle, et selle on põhjustatud- 6 kuud tagasi olnud tugev kõhugripp, minu vereanalüüsid olid korras. Ta kirjutas mulle kaks lahust, mida pidin laikudele määrima, lisaks kasutasin apteegist ostetud šampooni. Arvasin, et kohe hakkavadki juuksed tagasi kasvama ja kõik saab korda. Aga need lahused ei aidanud üldse, peale selle lõhnasid need veel rohu ja alkoholi järele, et tundsin ennast veelgi ebamugavamalt. Oktoobri jooksul tekkis mul veel väiksemaid laike juurde üle pea ja siis olin juba tõsises paanikas. Novembri keskel läksin esimest korda juusteakadeemiasse.

“Hakkasin inimesi vältima, sest kartsin nende reaktsiooni, kui nad mu kiilast pead näevad”

Juukseuuringul selgus, et tugevatest kõhuhädadest tingituna polnud mu organismis enam mineraalaineid ja väga ebatervislikust toitumisest ei tulnud neid juurde ka. Olen sale tüdruk ja nn rämpstoit mind paksuks ei tee, nii et nautisin mõnuga maiuseid ja muud ebatervislikku toitu tol ajal. Vahetasin välja kogu senise menüü (tervislikumaks), hakkasin võtma erinevaid toidulisandeid ja tegema juuksehooldusi.



Selline oli Kristi novembrikuus
Kuigi sel ajal tekkis minus uus lootus, oli mul väga palju juukseid välja langenud, laigud olid läinud suuremaks ja neid oli juurde tulnud. Hakkasin vältima igasuguseid üritusi — sünnipäevasid, niisama koosistumisi, üldse tegevusi avalikus kohas või oma sõpradega. Mõned sõbrad küll teadsid sellest, aga siiski oli väga ebamugav olla nendega koos. Raske oli vaadata teisi, kui õnnelikud ja elurõõmsad nad on. Kartsin, et mu laik tuleb nähtavale ja siis kõik on suures šokis. Ka töö juures ei teadnud keegi sellest, alguses mõtlesin küll öelda, aga samas ma ei tahtnud olla tähelepanu keskpunktis ja näha, kuidas inimesed saavad ise šoki, kui mu laike näevad.

Mõtlesin iga minut oma laikudele, ma ei saanud üldse enam rahus olla. Kuna oli külmem aeg, siis tundsin ennast kõige paremini õues, müts peas. Igasugused peod ja üritused olid minu jaoks täielik piin — ma ei julgenud tantsida või mängudest kus peab liigutama osa võtta, sest kartsin, et laigud tulevad nähtavale ja siis kõik on suures imestuses ja ma pean hakkama neile seletama, mis mul viga on. Olin harjunud saama palju tähelepanu, aga sel hetkel oli tunne, et olen kaotanud kõik. Poleks arvanud, kui olulised on tegelikult juuksed inimese jaoks. Olin suures masenduses ja ma oleks tahtnud lihtsalt töölt ära tulla ja kodus nii kaua istuda, kui juuksed tagasi kasvavad.

Alles aasta hiljem sain endiseks tagasi

Kuigi mu enesetunne muutus kohe paremaks minnes üle tervislikumale toidule ja toidulisanditele, lootsin et juuksed hakkavad kiiremini tagasi kasvama. Nägin palju vaeva ja kui olin mässanud igasuguste protseduuridega juba paar kuud nägin, et väiksed udemekesed hakkasid kasvama. Mind rahustas veidi see, et enam ei tekkinud uusi laike juurde.

Veebruari alguses märkasin, et üks pisike laik on kinni kasvanud, see andis juba väga palju lootust juurde. Sellest ajast peale hakkasidki mujale vaikselt uued juuksed kasvama. Aprillis oli umbes veerand suurest laigust kinni kasvanud. Sel ajal tundsin ennast juba päris hästi ja õnnelikuna. Suvel kasvasid mu juuksed väga kiiresti. Ja juuli lõpuks olid kõik laigud peaaegu kinni kasvanud. Sain jälle elu nautida ja uuesti olla see sama lõbus tüdruk, kes varemgi.

Aasta pärast esimeste laikude teket kasvasid laikudele uuesti juuksed

Juuste Akadeemia juukseuurija Kerli Mägar räägib lahti, kuidas jõuti selgusele, mis Kristil viga on ning millised muutused elustiilis ja missugused ravivõtted teda aitavad:

Et selgust saada, millised tegurid mõjutavad Kristi
juuste olukorda, teostasime talle juuksejuure uuringu. Uuringu käigus
selgus, et juuste kasvu takistavad alljärgnevad tegurid:

  • tugev karvatõstja lihase pinge peanaha sees juuksekarva ümber, mis takistas juustel välja kasvamist;
  • juuksejuure pesade ummistused, mistõttu uute juuste kasvamine ja hapniku ligipääs olid juuksesibulani pärsitud;
  • mikrovereringe peanahas ei olnud nii aktiivne, et toetada uute ja tervemate juuste kasvu;
  • tugevad neeru energia nõrkuse sümptomid (hiina meditsiini järgi) ehk nagu hiinlased ütlevad: „energia ei suuda toita juukseid”;
  • kerge toidutalumatus, vajalike toitainete puudus ning halb soolestiku mikrofloora.

Kristi puhul olid esimesteks protseduurideks salongis juuksejuure  pesasid puhastavad protseduurid, samal ajal tegelesime ka karvatõstja  lihase pinge vabastamisega. Kristil tuli välja vahetada ka senised  juuksehooldustooted, mis sisaldasid peanahale ja juustele kahjulikke, sh tervisele ohtlikke naftast toodetud koostisosasid.

Kristi oli järjekindel, ta teostas kodus kaks korda nädalas  turbamaski, tegi aeg-ajalt õlimaske, võttis teraapilises annuses  kvaliteetseid omega 3 rasvhappeid, D3, B-grupi vitamiine, magneesiumi, tsinki ja neeruenergiat aktiveerivat hiina preparaati, lisaks tegeles  soolestiku mikrofloora toetamisega. Salongis jätkasime  karvatõstja lihase pinge vabastamisega ning mikrovereringe aktiveerimisega (Bemer magnetteraapiaga), et aktiveerida toitainete  jõudmine kiiremini juuksejuurte sibulateni.

Kristi juhtum nii nagu kõigi teiste juhtumid, kellel esineb juuste väljalangemine (seda ka alopecia areata korral), näitab, et juuste  väljalangemine on seotud alati mitme teguri koosmõjuga ning alati
individuaalne. Põhjalikud vereanalüüsid ja juuksejuure uuring annavad kõige selgema pildi sellest, mis on juuste ja peanaha probleemide põhjused. Kõige olulisem on tegurid avastada, sest siis saab need ka võimalusel lahendada.

Artikkel ilmus  http://naistekas.delfi.ee



SOOVIN REGISTREERIDA VASTUVÕTULE